Inboedel garage P&P te koop, Hubo bereidt opening nieuw filiaal voor

De inboedel van Garage P&P staat sinds deze week te koop op de veilingsite Vavato. Tot volgende maandag 24 juli kan je op deze pagina bieden op de 135 loten. Dat de garage zou sluiten was uiteraard al eerder bekend maar met de leegverkoop ervan gaat de deur nu ook effectief op slot.

Op de Facebookpagina van de garage wordt duidelijk dat de revolutie die al een tijdje aan de gang is in de autodistributie een bepalend element is geweest bij de sluiting van de garage. In de sector bepalen grote distributiegroepen met verschillende merken in portefeuille de markt. Renault wordt in onze regio vooral verkocht door de zes filialen van de Groep Pashuysen. Zij hebben garages in Aarschot, Sint-Truiden, Genk, Tienen, Leuven en Diest. Naast Renault heeft Pashuysen ook de merken Dacia, Isuzu, Hyundai, Opel, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa-Romeo en Fiat Professional in portefeuille. P&P Scherpenheuvel komt daar dus niet bij.

De autodeelplatformen Grive en Stapp-in blijven voorlopig wel opereren vanop de Mannenberg. Op termijn moet daar allicht een alternatieve locatie voor komen. Dat is afhankelijk van de invulling door de site van Hubo. De winkelketen is momenteel bezig met de afwikkeling van de vergunningen voor de opening van een nieuwe vestiging in Scherpenheuvel.

Hubo wil op de site een vestiging van ongeveer 2500 m² inrichten. De andere vestigingen van Hubo in Vlaanderen zijn tussen 2000 en 3000 m² groot. Scherpenheuvel wordt dus een middelgrote winkel.
De winkelruimte van de nieuwe zaak komt in de huidige werkplaatsen van de garage. De huidige toonzaal wordt deels omgebouwd tot inkomruimte en lokalen voor het personeel. Hubo plant ook een buitenruimte met tuinmeubelen en dito materiaal en bouwmateriaal voor de hobbybouwer.

De huidige parking blijft ook na de verbouwing een parking met ruimte voor ongeveer 40 wagens en enkele oplaadpunten voor elektrische wagens.

Wat er met het Q8-tankstation zal gebeuren is momenteel nog niet beslist. Tankstations zijn bijna steeds gebonden aan een concessie-overeenkomst. De eventuele stopzetting daarvan heeft uiteraard juridische consequenties.

De KMO-zone Mannenberg wordt ondertussen een populaire winkelzone waar allicht op termijn nog een paar grote namen zullen bijkomen. In de laatste versie van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Scherpenheuvel-Zichem staan nog twee opmerkelijke winkelketens vermeld die een aanvraag hebben ingediend voor een nieuwe vestiging op het grondgebied van de stad. Dat zijn Albert Heijn en Kruidvat.

Geef een reactie