Bloedinzamelingen Rode Kruis Diest voortaan in Den Amer

Bij verkeersongevallen, operaties of bevallingen maar ook bij de behandeling van ernstige ziektes is iedere dag opnieuw bloed nodig. Het is niet altijd evident om alle types bloed permanent en in voldoende mate beschikbaar te hebben. De bloedinzamelingen van het Rode Kruis Vlaanderen garanderen een groot deel van die voorraad en ze zijn dus meer dan ooit van levensbelang.

Het team van de lokale afdeling Diest is bijzonder actief op dat vlak. Ze proberen om de omstandigheden waarin die inzamelingen gebeuren zo optimaal mogelijk te organiseren. In Diest gebeurde dat tot op heden in de infrastructuur van campus De Prins van scholengroep Adite. Dat was echter niet altijd ideaal.

Verantwoordelijke bloed en plasma bij de afdeling Diest Jenny Joris ging met haar zus Ingrid Joris op zoek naar een alternatief. Ze kenden de mogelijkheden van de kleine zaal in het CC Diest bijzonder goed omdat ze ook daar allebei vrijwilligerswerk doen. Er werd een tijdje over en weer gemaild en gebeld met de stadsdiensten maar uiteindelijk kwam het goed. De bloedinzamelingen in Diest vinden voortaan plaats in die locatie. Het uur waarop dat gebeurt verandert ook. De inzameling start voortaan om 17.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

De infrastructuur van Den Amer is bijzonder goed bereikbaar en beschikt over een ruime parking voor fietsen en voor auto’s.

De datums waarop de volgende inzamelingen plaats vinden:

  • 01.06.2023: 17.30 uur tot 20.30 uur
  • 07.09.2023: 17.30 uur tot 20.30 uur
  • 06.12.2023: 17.30 uur tot 20.30 uur

De afdeling Diest organiseert ook bloedinzamelingen in Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort, Waanrode en Kortenaken. Je kan op deze website zien waar en wanneer die inzamelingen plaats vinden.

Geef een reactie