Bartender Jules Verlinden van De Nieuwe Haan is Belgisch kampioen Tio Pepe Challenge

Jules Verlinden van De Nieuwe Haan in Diest is de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge cocktails shaken. Hij behaalde die titel vorige maandag al in cocktailbar BelRoy’s Mas in Antwerpen. Als Belgisch kampioen mag hij nu naar Jerez de la Frontera om zich te meten met de wereldtop van de bartenders.
Eerder dit jaar won Jules Verlinden ook al de Bobbysdrygin cocktail competitie. Ook daar mag hij naar de internationale finale!

De Diestse bartender haalde zijn titel binnen met Tributo, een creatie op basis van sherry. Tributo is meteen ook een eerbetoon aan zijn 94-jarige grootmoeder.

Jules Verlinden moest het in Antwerpen opnemen tegen negen andere topbartenders uit heel het land. Arthur Tanoe van Arthur’s Bar in Tongeren werd tweede met zijn creatie ‘El Belgica’. Tim Devriendt van de bekende bar Missy Sippy in Gent werd derde met zijn cocktail ‘Compañero’.

De jury in Antwerpen bestond uit Joeri Vissers (Belroy’s Bijou – Winnaar 2022), Fernando Cardesa Cabrera (Gonzalez Byass – producent) en Stephan De Bolle (Cinoco – importeur)

‘Tributo’ is het Spaanse woord voor eerbetoon. Als kind ging Jules elk jaar met de familie naar het Spaanse eiland Mallorca. Zijn grootmoeder drinkt altijd sherry als aperitief en houdt erg van Tio Pepe droge sherry. Ook alle andere ingrediënten in zijn cocktail, waaronder de bekende lokale Hierbas, staan voor een link die Jules en zijn grootmoeder hebben met het Spanje.

Wil je het zelf eens proberen? Dit zijn de ingrediënten

30ml Tio Pepe – Palomino Fino Sherry

30ml Mandarin Liquor

30ml Hierbas

10ml Alfonso – Oloroso Sherry

2 dashes Angostura Chocolate Bitters

De genodigden kregen tijdens de finale naast enkele nieuwe creaties, zoals de “Croft Twist’’ (Fino Sherry Spritz) en Tio Pepe & Tonic, ook de winnende cocktail van 2022 van jurylid Joeri Vissers (Belroy’s Bijou – Antwerpen) proeven.

Dat zijn de ingrediënten voor de Golden Cortés;

50ml Amontillado González Byass
30ml gin infused with cacao
10ml Amaro Montenegro
20ml basil cordial
15ml aqua faba

Geef een reactie