Lokaal bestuur Bekkevoort gaat 7 AED-toestellen installeren

Het lokaal bestuur in Bekkevoort gaat 3 AED-toestellen installeren in 2023: in de bibliotheek, op voetbalclub Sporting Molenbeek en op Sportpark De Heide. In 2024 komen er nog 4 toestellen bij: Scoutslokalen/school ‘t Minnepoortje/zaal Trefpunt in Assent, Chirolokalen in Bekkevoort, JH De Zwik/Oude Jongensschool in Molenbeek en Zaal Mardijk/school ‘t Scholeke in Wersbeek.

Het lokaal bestuur koopt deze AED’s aan via een groepsaankoop van Sport Vlaanderen. De eerste drie toestellen kosten ongeveer 4500 euro. Dit is inclusief een onderhoudscontract van 5 jaar.

Wat is een AED precies

Een automatisch externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Via gesproken instructies helpt een AED je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het overnemen.

Geef een reactie