Open Diest polst inwoners over realisatie van dierenbegraafplaats

Open Diest pakt vanmorgen uit met een opvallende communicatie op de sociale mediakanalen. “Dierenbegraafplaats in Diest! Goed idee? Geen goed idee” blokletteren ze op de Facebookpagina. Het bericht zit in een frame dat de partij de laatste paar weken standaard gebruikt en waar telkens ook de foto van de mandataris op staat die voor het thema bevoegd is. In casu is dat schepen Pascale Vanaudenhove, bevoegd voor dierenwelzijn.

Het bericht wordt sterk gedeeld door een aantal leden van de partij en dat reflecteert zich in een waterval van goedkeurende duimpjes en reacties. Die reacties zijn overigens bijna unaniem positief. Dat heeft uiteraard consequenties. Schepen Vanaudenhove deelt het bericht op haar persoonlijk profiel met de tekst “Graag jullie mening. Burgerparticipatie is belangrijk. Ook voor onze dieren.”
De burger heeft ondertussen duidelijk een mening gegeven. Open Diest zal allicht in de loop van de volgende maanden uitpakken met een initiatief om de dierenbegraafplaats effectief te realiseren.

Open Diest was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij. Zij leveren momenteel de burgemeester en drie schepenen. Eerder deze week pakten ook oppositiepartijen Vooruit en Groen al uit met opvallende acties. Vooruit plaatste de leegstand van handelspanden op de agenda en Groen organiseerde een charmecampagne rond het openbaar vervoer. De lokale politieke partijen lijken zich dus erg vroeg scherper te profileren in de aanloop naar het belangrijke verkiezingsjaar 2024.

Geef een reactie