JC De Klinker laat skatecommunity aan het woord over aanleg van 2 skateparken

Er is de laatste jaren bijzonder veel aandacht voor straatcultuur en skaten is daar een prominent onderdeel van. In Diest realiseerde het huidig bestuur een nagelnieuw skatepark aan het Warandepark. Dat skatepark is in feite het eerste project van een totaal nieuwe sport- en recreatiesite die daar gepland is . Voor de concrete uitwerking ervan werd aan de skaters gevraagd om hun wensen en opmerkingen te formuleren.

In Aarschot gaat het bestuur dezelfde methodiek volgen. Er komen twee nieuwe skateparken, eentje naast de stadsfeestzaal waar het skatepark momenteel is, en eentje op de zogenaamde Laakdalsite waar een volledig nieuw skatepark zal komen. Jeugdcentrum De Klinker nodigt op 22 februari om 14 uur de skatecommunity uit om hun mening te komen formuleren. Ook hier kunnen de skaters dus op voorhand hun wensen duidelijk maken over de aanleg van de nieuwe skateparken.

In Scherpenheuvel-Zichem heeft het lokale bestuur de aanleg van een nieuw skatepark gepland op de plaats waar het momenteel ligt naast de site van de buitenschoolse Kinderopvang Baloe. Dat skatepark moet later onderdeel worden van een nieuw stadspark met recreatiemogelijkheden. Net als in Diest wordt ook hier het skatepark dus vroeger gefaseerd dan de omgeving waar het deel van zal uitmaken. Allicht zal de aanleg ervan nog tijdens deze legislatuur starten. De realisatie van het stadspark is niet meer mogelijk voor het einde van de huidige legislatuur. Het stadsbestuur kocht vorig jaar wel de gronden aan om dat park te kunnen aanleggen. Die gronden waren eerder eigendom van het kerkbestuur van Scherpenheuvel.

Geef een reactie