Kranige dame blijft ganse namiddag op post voor nieuwjaarszangertjes

Ze is 71 jaar en om mobiel te blijven heeft ze een rolstoel nodig. Maar dat belette mevrouw Goossens uit Rillaar niet om met oudjaar een ganse namiddag in de deuropening te blijven posteren. Geflankeerd door een stevig gevulde mand met snoep voor de kinderen die komen nieuwjaar zingen. En ingepakt in een stevige winterjas en dito schoenen.

Haar dochter woont twee huizen verder en ook zij is op post om de nieuwjaarszangertjes te voorzien van een kleinigheid. Tegelijkertijd kan ze een oogje in het zeil houden bij haar moeder.

De kranige dame kijkt ieder jaar weer uit naar het moment waarop een paar honderd enthousiaste jongeren van deur tot deur gaan om wat snoep en ander lekkers bij mekaar te sprokkelen. Ze is blij dat het na twee jaar opnieuw mag en kan. Ze hoopt dat ze oudjaar nog lang mag meemaken. Zo lang ze dat fysiek nog aankan zal ze ook de volgende jaren weer op post zijn.

Je kan alle foto’s van het nieuwjaar zingen in Testelt, Zichem, Averbode en Rillaar bekijken op deze fotopagina: www.holahageland.net/nieuwjaar-zingen-in-het-hageland/

Geef een reactie