Suikerrock schuift een week op maar krijgt daardoor een pak concurrentie

Organisator van Suikerrock Walter Kestens koos vorig jaar een nieuwe locatie voor zijn festival. Hij ruilde de Grote Markt in Tienen voor het Bietenplein op de site de Tiense Suikerraffinaderij. Volgens de organisatoren werd het de beste editie ooit. Zo’n 25.000 bezoekers per dag hadden ze bij Suikerrock nog nooit gehaald.

Vorige week kondigde Suikerrock opnieuw een nieuwigheid aan voor de editie 2023. Het festival vindt een week later plaats en schuift van het laatste weekend van juli naar het eerste weekend van augustus. Dat zou volgens de organisatie meer mogelijkheden bieden maar welke dat dan zijn is niet meteen concreet

Walter Kestens ging meteen ook mee in de trend om early bird tickets met korting aan te bieden. Het principe is simpel. Je betaalt minder maar je weet niet waarvoor je betaalt. De line-up van Suikerrock is namelijk nog niet bekend gemaakt.

Of die early-bird een succes zal worden is niet evident. Suikerrock vindt volgend jaar plaats op 4, 5 en 6 augustus 2023 en het festival krijgt dan nogal wat concurrentie.

Op 3, 4 en 5 augustus staat Rammstein in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De concerten van de Duitse supergroep op 4 en 5 augustus zijn ondertussen netjes uitverkocht. Maar er zijn datzelfde weekend ook Dranouter en de Lokerse Feesten.

De line-up van de Lokerse Feesten is al een heel klein beetje bekend gemaakt. Op 4 augustus staat daar Goldband op de affiche. De populariteit van die Nederlandse band is onder meer door StuBru naar een stevige piek gestuwd. Maar ook Blur en The Opposites zijn mooie namen op 4 augustus. Stevige concurrentie dus, voor Suikerrock.

Dranouter heeft voorlopig geen line-up bekend gemaakt maar ook daar is een vroegboekactie geopend. Het eerste weekend van augustus 2023 lijkt dus bijzonder druk te worden. Hopelijk kan de line-up van Suikerrock overtuigen om toch te kiezen voor het zoetste festival van Vlaanderen.

Geef een reactie