Na pater René Gijbels is nu ook pater André Keppens overleden

Nadat eerder al pater salvatoriaan René Gijbels overleed, is nu ook pater salvatoriaan André Keppens overleden. Dat gebeurde vorige week al in Genk. Pater André en pater René speelden de laatste decennia een belangrijke rol bij de activiteiten van het bedevaartsoord Scherpenheuvel. Zij waren onder meer de initiatiefnemers van het bezinningscentrum Salvator. Dat werd neergepoot in het park achter het Peeterskasteel waar momenteel het asielcentrum voor vluchtelingen is. In dat bezinningscentrum konden bedevaarders ook overnachten.

Huidig pastoor van Scherpenheuvel Luc Van Hilst zou later de activiteiten van Salvator overbrengen en verder uitbouwen in het Huis van Maria. Pater René en pater André werden betrokken in de werking van dat centrum.  Naast zijn activiteiten in het bedevaartsoord was pater André ook lange tijd proost van de Boerenbond. In 1996 werd hij aangesteld als residerend pastoor in deelgemeente Schoonderbuken.

De twee paters kregen de laatste jaren echter last van fysieke kwalen en daardoor kozen ze ervoor om op rust te gaan. Pastoor Van Hilst droeg in juni van dit jaar nog een dankviering op voor de twee Salvatorianen. Beide paters kregen de zegen van het historische Mariabeeld. 

Pater André Keppens werd in september 1968 opgenomen in de Sociëteit van de Goddelijke Heiland, dat is de officiële naam van de Salvatorianen. Hij werd priester gewijd in 1976 in Heverlee.

De uitvaartplechtigheid van pater André vindt plaats op donderdag 29 december om 10.30 uur plaats in de Salvator Mundi kerk in Hamont-Lo. Op donderdagmorgen van 9.30  uur tot  10.15 uur kan je de pater een laatste groet brengen in het klooster van de Salvatorianen, aan de Collegestraat 25 in Hamont-Achel.

Op de website van Begrafenissen Creemers kan je een boodschap achter laten: https://www.begrafenissencreemers.be/2022/12/22/pater-andre-keppens/

Het was de wens van pater André om geen bloemen of kransen te krijgen tijdens de uitvaart. Je kan wel een gift doen voor minderbedeelden via de Salvatoriaanse Hulpactie: Rekeningnummer BE24 4531 0183 5138 met vermelding: “begrafenis pater André Keppens”

Geef een reactie