Jolien Vermeylen uit Averbode is triatlete van het jaar

Jolien Vermeylen uit Averbode is door de Belgische Triatlonfederatie uitgeroepen tot beste vrouwelijke triatleet van het jaar. Vorig jaar pakte Claire Michel die prijs.

Jolien Vermeylen werd dit jaar onder meer tweede in de wereldbekermanche in het Noorse Bergen. Bij de mannen werd Jelle Geens uitgeroepen tot beste triatleet. Geens en Vermeylen werden op het EK in Munchen samen vierde in de gemengde estafette met de Belgian Hammers.

Jolien Vermeylen is 28 en ze heeft dit jaar beslist om even alles op de sport in te zetten. Ze pauzeert daarvoor haar carrière als lerares wiskunde bij scholengroep KSD. De triatlete acht het mogelijk dat ze met de Belgian Hammers een medaille kunnen pakken op de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Dat kan echter alleen als iedereen van het team op dat moment in de beste vorm verkeert.

Geef een reactie