Emotioneel moment voor schepen Peetermans op Allerheiligen

Het is een traditie van vele jaren. In de ochtend van Allerheiligen gaat de pastoor van Scherpenheuvel om 10 uur voor in een eucharistieviering. Daar is ook een delegatie van de brandweer en van de harmonie bij aanwezig. De delegatie van brandweerpost Scherpenheuvel werd overigens bij het begin van de plechtigheid afgeroomd omdat een ploeg werd opgeroepen voor een incident met een brandende batterij in Geetbets.

Na de viering trekken ze dan samen in stoet naar de begraafplaats, begeleid door een team van politiezone Demerdal. Er worden bloemen neergelegd, pastoor Luc Van Hilst trekt de ganse site rond en zegent de graven terwijl pastoor Geert Narinckx voorbidt.

Tijdens de plechtigheid was er een opvallend feit. Schepen Kris Peetermans vertegenwoordigde het stadsbestuur maar tijdens zijn speech werd de schepen plots bijzonder emotioneeel. Dat is begrijpelijk. 1 november haalt vaak herinneringen naar boven die gevoelig liggen. Schepen Peetermans herpakte zich overigens snel. Na Kris Peetermans kwam ook Luc Van Hilst nog even aan het woord en die speelde erg mooi in op de emotie van Kris Peetermans. Vandaag mogen er tranen rollen, zei de pastoor van Scherpenheuvel. De zon droogt die wel op. Je kan je gevoelens gerust de vrije loop laten.

Geef een reactie