Els Van Attenhoven neemt mandaat van Celal Orhan over in gemeenteraad Diest

De samenstelling van de gemeenteraad in Diest is opnieuw gewijzigd. In de fractie van DDS gaf raadslid Celal Orhan in september zijn ontslag. Dat deed hij met een email naar de voorzitter van de raad, Erwin Jennes. Het ontslag wordt definitief vanaf het moment dat de voorzitter de ontvangst van zo’n mail bevestigt tegenover het schepencollege.

Het mandaat van Celal Orhan wordt voortaan ingenomen door Els Van Attenhoven. Zij was de tweede plaatsvervanger bij DDS. Ontslagnemend raadslid Orhan was initieel niet rechtstreeks verkozen. Oud-burgemeester en lijstduwer bij DDS, Jan Laurys, die wel verkozen was, nam zijn mandaat niet op. Daardoor was het aan de eerste opvolger om meteen aan te schuiven aan de vergadertafel van de lokale democratie. Nochtans behaalde Els Van Attenhoven bij de verkiezingen met 386 stemmen een beter resultaat dan Celal Orhan die er 326 haalde. Door zijn plaats op de lijst werd die laatste echter eerste opvolger.

Het ontslag van Celal Orhan veroorzaakt nog een reeks verschuivingen in de mandaten bij verschillende intercommunales en onder meer ook bij het bijzonder comité van het OCMW. Daar neemt Sien Degelin, een opvallende nieuwkomer, de plaats in van Els Van Attenhoven.

Geef een reactie