Nieuwe buslijn verbindt deelgemeenten Scherpenheuvel-Zichem met Aarschot

Het openbaar vervoer met de bussen van De Lijn in Scherpenheuvel-Zichem krijgt halfweg 2023 een stevige opwaardering. De verbinding tussen de deelgemeenten en met centrumsteden Diest en Aarschot is al jarenlang een bekommernis maar daar komt snel verandering in.

In juli 2023 start De Lijn met een busverbinding die vertrekt aan het stadhuis van Scherpenheuvel-Zichem en daarna de centrale deelgemeenten aandoet om via Langdorp naar het station van Aarschot te rijden. Het traject gaat via de centra van Zichem, naar Averbode en Testelt om dan af te buigen naar Wolfsdonk. Daarna gaat het via Langdorp en een stukje Herselt naar het centrum van Aarschot.
Schoonderbuken, Messelbroek, Keiberg en Okselaar liggen niet op het traject.

Tijdens weekdagen is die busverbinding om het uur ingepland. De planning is afgestemd op het treinaanbod in Aarschot. Hoe de weekendplanning er zal uitzien is nog niet bekend. Die zal alleszins rekening houden met de basisbereikbaarheid, zoals De Lijn dat formuleert.

4 comments

Geef een reactie