AZ Diest zet de patient deze week nog iets meer centraal

De patiënt staat centraal. Een hoofdmissie van AZ Diest. Vanaf maandag 17 oktober tot en met donderdag 21 oktober staat de patiënt nog net iets meer centraal in het AZ Diest. nog net iets meer. Tijdens de Week van de Patiënt zullen er op campus Statiestraat verschillende infostanden bemand worden om de bezoekers te informeren over hoe ze hun gezondheid in eigen handen kunnen nemen.

Elke dag zullen er andere medewerkers aanwezig zijn om de patiënten en bezoekers info te verschaffen rond valpreventie, diabetes, thuismedicatie, het elektronisch patiëntendossier mynexuzhealth, wondzorg en patiëntenrechten. Je kan onder meer spreken met diëtisten, ergotherapeuten, apothekers psychologen, en verpleegkundigen.

Op donderdag 20 oktober krijgt die Week van de Patiënt een extra accent. Het is dan namelijk Dag tegen Kanker. De vrijwilligers van de organisatie laten het ziekenhuis dan geel kleuren en voorzien de patiënten en bezoekers van AZ Diest van het gele lintje.

Die dag worden ook de oncologische patiënten van het medisch dagziekenhuis extra in de watten gelegd. De afdeling trakteert haar patiënten een hele week lang op lekkers, een plantje en een wenskaart. Op de Dag Tegen Kanker kunnen ze tijdens hun behandeling genieten van een hand- en voetverzorging.

Wanneer

Maandag 17 tot donderdag 20 oktober, van 10:00 – 12:00 u & van 15:00 – 18:00 u.

Programma

Maandag 17.10:

 • Dieet & diabetes
 • Mynexuzhealth
 • Thuismedicatie

Dinsdag 18.10

 • Palliatieve zorg
 • Dieet & oncologie
 • Mynexuzhealth
 • Pijnbestrijding

Woensdag 19.10

 • Wondzorg
 • Dieet
 • Mynexuzhealth
 • Patiëntenrechten

Donderdag 20.10

 • Dag tegen Kanker
 • Mynexuzhealth
 • Valpreventie

Geef een reactie