Den egger wordt Temple of Soul met Bert Voordeckers als hogepriester

Het gemeenschapscentrum den egger in Scherpenheuvel wordt zaterdag omgebouwd tot een soort Temple of Soul. Bert Voordeckers en de Bettes Soul Experience denderen in de grote zaal over het podium met een lange reeks klassiekers uit de soul- en disco muziek van de jaren ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Reken op hits van Temptations, Otis Redding, James Brown, Al Green en Marvin Gaye maar wie de Bettes kent weet dat die lijst bijzonder divers kan worden.

Om dat repertoire live te dragen moet er wel wat backing op het podium staan. En dat is exact wat zaterdagavond gaat gebeuren. De Bettes Soul Experience zijn twaalf absolute topmuzikanten en twee straffe backing vocals. Die unieke band trad overigens al eerder op tijdens Lolands editie 2021.

De reputatie van Bert Voordeckers als live performer staat al jarenlang als een accent in de notenbalk maar de band die hij toen naast zich op het podium verzamelde, was straffe kost. De samenstelling ervan zal zaterdag ongeveer dezelfde zijn. Bettes Soul Experience is zowat het beste van wat in het verre Hageland en omstreken op de podia rondloopt. Vergelijk het met en professionele bigband maar dan eentje die het beste van wat in het soulwereldje ooit gemaakt werd naadloos kan brengen. De combinatie van toetsen, blazers, drums, percussie, bas, gitaren en zang zorgt voor een unieke wall of sound.

Wie na het optreden nog wil doorfeesten kan dat doen in de foyer van den egger. Die ruimte is namelijk omgebouwd tot een coole lounge bar met hippe drankjes en streetfood.

De zaal was donderdagavond bijna uitverkocht maar wie snel is kan allicht nog een ticketje scoren.

De fotoreeks werd gemaakt tijdens Lolands 2021. De samenstelling van Bettes Soul Experience kan zaterdagavond verschillend zijn.

Geef een reactie