Stadsbestuur van Aarschot geeft 250 gratis overnachtingen weg

Het stadsbestuur van Aarschot gaat het verblijfstoerisme in de stad stimuleren. Voor de coviduitbraak was Aarschot een populaire bestemming geworden voor een weekendje weg. Die populariteit groeide ook maar tijdens de pandemie viel het verblijfstoerisme bijna volledig stil.

Om die dynamiek weer aan te zwengelen gaat het stadsbestuur 250 gratis overnachtingen schenken. Wie voor 31 december 2022 een verblijf van minstens twee nachten boekt in een hotel, een B&B of een vakantiehuisje in Aarschot, krijgt de tweede nacht gratis. In feite krijg je een kortingcode met een waarde van 100 euro. Die code moet je binnen drie weken na ontvangst valideren, daarna is ze niet meer geldig.
Het aanbod geldt zowel voor toeristen als voor zakenmensen. Wie een overnachting boekt in de stad, zal ook een welkomstbox op de kamer vinden met een Aarschotse aankoopbon en een aantal wandel- en fietsbrochures.

Op http://www.logereninaarschot.be vind je alle deelnemende logies en kan je een unieke code aanvragen. Daarmee boek je
rechtstreeks bij het hotel, de B&B of het vakantiehuisje van jouw keuze. Elke gratis overnachting heeft een waarde van 100 euro. Voorlopig is het aantal deelnemers echter beperkt tot vier gastenverblijven. Het gaat concreet over B&B de Meren, B&B Het huis van Peter Mot, hotel en glamping Pluimpapaver en vakantiehuis De Vijver.

De kortingsactie kadert in een bredere communicatiecampagne die Aarschot als toeristische bestemming verder op de kaart wil zetten. Burgemeester Gwendolyn Rutten mag zich sedert kort een gediplomeerde gids noemen. Ze weet dus waarover ze praat als ze Aarschot een ideale uitvalsbasis noemt om het Hageland wandelend of met de fiets te ontdekken. Aarschot heeft volgens de burgemeester een boeiende mix van cultuur, erfgoed, een aantrekkelijk commercieel centrum en een gevarieerd gastronomisch aanbod. Het stadsbestuur wil die mix als een totaalervaring in de kijker plaatsen met de campagne #blijfplakkeninaarschot.

De campagne loopt op de sociale media en focust op veertigers, vijftigers en zestigplussers uit zowel Vlaanderen als Nederland.

Geef een reactie