Kerknet bevestigt aanstelling van Karel Loodts als priester in zone Tienen

Het was al een tijdje bekend maar het nieuws is nu ook officieel bevestigd op Kerknet. Pastoor van Sint-Hubertus Schaffen en Vleugt Schaffen Karel Loodts wordt meewerkend priester in de pastorale zone Sint-Germanus in Tienen. De benoeming werd al effectief op 1 mei 2022 maar zoals gebruikelijk is Kerknet erg laat met zulke bevestigingen.

De benoeming van pastoor Loodts is opmerkelijk omdat hij pas in maart 2022 met veel feestelijk vertoon werd gevierd als de nieuwe pastoor in Schaffen. Dat heeft dus amper twee maanden geduurd. Karel Loodts nam in Schaffen de plaats in van Jef Busschots. Die was tien jaar pastoor in Schaffen en is ondertussen op rust. Busschots moest passen voor de misviering ter ere van de aanstelling van Karel Loodts omdat hij op dat moment positief testte voor covid-19.

Karel Loodts is 56 jaar en afkomstig uit Tielen. Hij werkte aanvankelijk als stukadoor maar op dertigjarige leeftijd koos hij voor het priesterschap. Karel volgde zijn opleiding in Nederland waar hij later ook nog 21 jaar bleef wonen. Vorig jaar kwam hij terug naar België om pastoor te worden in de pastorale zone Diest. Hij schuift nu dus door naar de pastorale zone Tienen.

Geef een reactie