De voetballegende van de Boca’s krijgt nog wat extra pigment

Ze waren al legendarisch in Zichem en omstreken maar na het voetbalseizoen 2021-2022 verdienen ze allicht een speciale vermelding bij de viering van de sportkampioenen in Scherpenheuvel-Zichem. Het voetbalinstituut Boca Juniors werd namelijk, na een bloedstollend competitieverloop, kampioen in de tweede afdeling B van de recreatieve competitie in Vlaams-Brabant.

Om dat exploot te verwezenlijken, moesten de Boca’s nog stevig aan de bak in de laatste wedstrijd van de huidige competitie. Ze stonden namelijk met gelijke punten aan de leiding, samen met Kelberg Schaffen. De Boca’s moesten het dan ook nog eens opnemen tegen de nummer vier, Britanic Vorst. Een topmatch onder hoogspanning dus, maar zelfs dat was een eitje voor deze supergetalenteerde groep. De uitslag zegt alles. Het werd 2-6 op het veld van de tegenstanders.

De geschiedenis van de Boca’s leest als een aandoenlijke dorpssaga. De club werd al in 1989 opgericht. Uit frustratie omdat veel jongens in andere clubs niet meer mochten mee spelen. Net niet goed genoeg! Bij de Boca’s speelt iedereen. En iedereen drinkt na de match een pint mee. Of twee, of drie.
Al die tijd, 33 jaar lang dus, had bijna de volledige ploeg minstens een link met Zichem. Vandaag is dat nog steeds zo. Vriendschap primeert, voetbal is de belangrijkste bijzaak. En trainen in groep doen ze nooit. Toch volstaat het om kampioen te spelen.

In het voetbal promoveren kampioenen. Toch als je nog niet in de hoogste reeks speelt. De Boca’s promoveren niet. Het recreatieve voetbal speelt met gesloten reeksen. Volgend seizoen beginnen ze dus gewoon opnieuw tegen ongeveer dezelfde tegenstanders, met dezelfde instelling en met evenveel plezier.

Geef een reactie