Zenn, de assistentiehond van Marieke Vervoort, is overleden

Zenn, de trouwe assistentiehond van Marieke Vervoort, is op bijna veertienjarige leeftijd gestorven. Na het overlijden van Marieke werd Zenn geadopteerd door haar ouders. Daar kon hij rustig genieten van zijn pensioen.

Zenn en Marieke waren een onafscheidelijk duo. De paralympische atlete ging nergens naar toe zonder haar buddy. Wereldwijd heeft Zenn Marieke begeleid. Ook bij de afscheidsplechtigheid na het overlijden van Wielemie, in Hof te Rhode, was Zenn ook aanwezig.


Frappant detail. Zenn is als pup bij Marieke Vervoort gekomen maar hij is franstalig opgeleid. De conversatatie tussen de twee verliep dus op basis van bevelen in het Frans.

Het leven van Zenn verliep vrij rustig maar in 2018 was er wel even opschudding. Marieke nam er een tweede pup bij. Mazzel! Dat jonge geweld kreeg het voor mekaar om samen met zijn huisgenoot op wandel te gaan. Zowat het halve Hageland moet op dat moment op zoek geweest zijn naar het olijke duo maar al heel snel werden de twee gevonden en opnieuw veilig naar huis gebracht.

Geef een reactie