Tielebuis schrapt alle activiteiten maar carnavalstoet blijft op agenda

De Gilde van Tielebuis in Diest zal ook dit jaar geen carnavalbal organiseren. Dat stond op 12 februari 2022 ingepland op de kalender. Ook het kindercarnavalbal op 13 februari en de zotte nacht op 1 maart worden geschrapt.

De internationale carnavalstoet blijft momenteel nog wel op de agenda. Die gaat in principe op 3 april door. De leden van de Raad van Elf blijven de situatie evalueren en ze zullen in overleg met het stadsbestuur van Diest tijdig een beslissing nemen.

Voor Tielebuis begint corona zwaar door te wegen. De carnavalsvereniging wilde vorig jaar het vijftigjarig bestaan vieren maar het woord vieren staat niet meteen in het draaiboek dat de pandemie toelaat. Toch houden ze er bij Tielebuis de moed in. Einde 2021 werd Andy I als vijftigste prins verkozen. De sleutel van de stad krijgt hij niet omdat de zotte nacht niet doorgaat maar de kans dat hij de 47ste internationale stoet in goede banen mag leiden blijft voorlopig bestaan. Tielebuis meldt wel op de Facebookpagina dat de groepen die wensen deel te nemen begrip moeten hebben voor de moeilijke financiële omstandigheden. Tielebuis moet al meer dan twee jaar zowat alle evenementen die geld in het laadje brengen, schrappen.

De stoet in Diest is vaak de laatste in een lange rij van carnavalstoeten in de regio. In Zoutleeuw en in Tienen werd de carnavalstoet al veel eerder afgelast.
Staan voorlopig nog op gepland: Keiberg op 26 februari en Zichem op 27 februari, Schoonderbuken op 6 maart, Leuven op 12 maart, Scherpenheuvel op 20 maart en Aarschot op 26 maart.

Geef een reactie