Vaccinatiecentrum Webbekom start vroeger en reserveert tijdsslot voor kinderen

Het vaccinatiecentrum in Webbekom gaat al op donderdag 13 januari weer open. Dat is bijna twee weken sneller dan aanvankelijk aangekondigd. De eigenaar van het gebouw, Interleuven, heeft alles uit de kast gehaald om de infrastructuur sneller te laten aanpassen. Met resultaat!

De operationele werking van het vaccinatiecentrum in Webbekom gebeurt niet langer door het Aarschotse bedrijf 360 Solutions maar door Golazo. Zij kwamen als meest gunstige oplossing uit de nieuwe aanbesteding. Golazo voert op 7 januari een zogenaamde dry-run uit. Alle procedures worden dan uitgetest maar er worden geen personen bij betrokken. Op 11 januari volgt een oefening waar wel effectief personen bij betrokken worden maar dat gebeurt niet onder tijdsdruk. Die voorbereiding laat toe om bijsturingen te doen en efficiënt en veilig op te starten op 13 januari. Het gebouw laat toe om gelijktijdig maximaal met zeven vaccinatielijnen te werken. Hoeveel er effectief gebruikt worden en op welke uren dat gebeurt is momenteel nog niet bekend.

Het call center dat verbonden is aan het vaccinatiecentrum start al op 30 december. Op die dag worden ook de eerste uitnodigingen verstuurd. In de eerste periode van ongeveer tien dagen staan tussen 10.000 en 12.000 vaccinaties gepland in Webbekom. Dat zullen hoofdzakelijk vaccins van Moderna zijn.

Ondertussen mogen ook de 5-11 jarigen gevaccineeerd worden met het kindervaccin van Pfizer. Enkel in Vlaanderen is dat een doelgroep van bijna 500.000 personen en het is ook een groep met een hoge verspreidingsgraad van het virus. Zij krijgen twee prikjes met een aangepaste dosis en een tussenperiode van 21 dagen. In Webbekom start de kindervaccinatie vanaf woensdag 19 januari. Die specifieke vaccinaties zullen gebeuren op woensdagnamiddagen en op zaterdagen.

Je vindt het vaccinatiecentrum op het Industriepark 8 in Webbekom.

Geef een reactie