Sportdienst wint #sportersbelevenmeer-award van Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen heeft op dinsdag 21 december de #sportersbelevenmeer-awards uitgereikt. Aan de hand van 6 criteria daagt Sport Vlaanderen alle gemeenten en steden uit om de inwoners aan te zetten om meer te bewegen of te sporten. Om in aanmerking te komen voor de titel #sportersbelevenmeer-gemeente/stad 2021 moeten 4 van de 6 criteria vervuld worden. In iedere provincie is er ook een winnaar per criterium. Dit is de gemeente/stad die voor dit criterium de meest originele en creatieve activiteit of actie heeft georganiseerd. Diest kwam in de categorie Maand van de sportclub als een van de winnaars uit de bus.

De sportdienst wint voor 750 euro aan waardebonnen. De show werd gepresenteerd door Maarten Vangramberen en Soe Nsuki en was online te volgen.

Deze gemeenten in onze regio mogen zich een #sportersbelevenmeer-gemeente noemen: Aarschot, Bekkevoort, Scherpenheuvel-Zichem, Begijnendijk, Geetbets, Glabbeek, Halen, Tessenderlo, Tremelo, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw.

Cobinatie sportmarkt, autoloze zondag en stadsfestival is basis voor succes

Volgens schepen van Sport in Diest Rick Brans was de kruisbestuiving tussen een actieve sportmarkt, autoloze zondag en een resem andere activiteiten naar aanleiding van het stadsfestival Re:lict de basis voor het succes. Uiteraard waren de inspanningen van de sportdienst en de sportclubs cruciaal. Rick Brans is van plan om de sportmarkt jaarlijks te blijven organiseren rond dezelfde periode. Dat zal dan wel in een ander kader moeten gebeuren want Re:lict wordt maar om de twee jaar georganiseerd.
Het prijzengeld dat ze in Diest winnen met deze award wordt verdeeld onder de meewerkende clubs. Zij krijgen een extraatje om sportmateriaal mee te kopen. In de loop van september organiseerde Diest in het kader van de Maand van de sportclub een hele reeks evenementen om sportclubs in de kijker te zetten. De Koning Albertstraat werd op autoloze zondag vrij gemaakt voor sportclubs. Zeven Diestse sportclubs toonden daar hun talenten.

De Kruisherenkerk was de verrassende locatie voor dans, fitness en taekwondo. Op de Allerheiligenberg kon je leren handkruisboogschieten. Diestse sportclubs hielden ook open trainingen, zodat toekomstige leden kennis konden maken met hun werking. Op 29 september werden jonge sportclubleden aangemoedigd om in sportoutfit naar school te gaan.

Herbekijk de show

Je kunt de show van de #sportersbelevenmeer-awards herbekijken op https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/awardshow/

Geef een reactie