Vlaams-Brabant steunt projecten die gevolgen coronacrisis helpen verzachten

De provincie Vlaams-Brabant wil mee de schouders zetten onder initiatieven die de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis kunnen verzachten. Dat gebeurt via een projectoproep ‘Herstelfonds’. Het kan bijvoorbeeld gaan over de ontwikkeling van een volkstuintje of het herstellen van wandel- en fietspaden in je gemeente maar de oproep kan ook veel breder geïnterpreteerd worden. Alle projecten in de provincie Vlaams-Brabant, die een vitaal platteland na corona ambiëren en die een duidelijke link hebben met het virus en de gevolgen ervan, komen in aanmerking.

De oproep staat open voor VZW’s, gemeenten, diensten, instellingen en hun samenwerkingsverbanden.

Een project kan voor max. 65% van de projectkost steun ontvangen. Goedgekeurde projecten kunnen voorjaar 2022 starten. Studies zonder concrete projectrealisaties komen niet in aanmerking.

Projectidee?

Je neemt best even contact op met de plattelandscoördinator Eva Roeykens. Eva is bereikbaar op 016 26 74 11 of via email: platteland@vlaamsbrabant.be. 
Samen met Eva kan je bekijken of je onderwerp in aanmerking komt. Neem zeker ook alvast een kijkje op de website voor de basisinfo. Daar vind je ook alle nuttige documenten: www.vlaamsbrabant.be/herstelfonds

Dien je aanvraag via het e-loket in, ten laatste op maandag 21 februari, om 16 uur

Geef een reactie