Slechts 4 positieve testen in De Vlindertuin, school start maandag weer op

Burgemeester Manu Claes liet vorige woensdag lagere school De Vlindertuin in Averbode sluiten omdat er te veel besmettingen waren bij de leerlingen en de leerkrachten. Het covid19-testteam van UZ Leuven kwam vorige donderdag naar de school. Iedereen die wilde kon opteren om zich te laten testen. In totaal gingen 154 leerlingen en 20 personeelsleden in op die uitnodiging.

De testresultaten zijn zaterdag bekend gemaakt en dat blijkt sterk mee te vallen. Alle resultaten zijn negatief met uitzondering van 4 leerlingen.

De meeste leerlingen van de lagere school mogen vanaf volgende maandag opnieuw naar school. Enkel de 34 kinderen van het derde leerjaar moeten, samen met hun ouders, tot einde volgende week in quarantaine.

2 comments

Geef een reactie