Nieuw vaccinatiecentrum op bedrijventerrein Webbekom

De gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem gaan ook voor de tweede vaccinatiecampagne opnieuw samenwerken. Op maandag 24 januari 2022 openen ze samen met de Eerstelijnszone Demerland een vaccinatiecentrum tegen COVID-19 op het bedrijventerrein in Webbekom (Diest).

Dankzij de inspanningen van Interleuven kunnen vanaf maandag 24 januari 2022 de eerste vaccins toegediend worden in een van hun gebouwen op het bedrijventerrein in Webbekom, Industrieterrein nr. 8, tegenover firma HAROL. Het gebouw is vlot bereikbaar voor alle inwoners en ligt vlak naast de op- en afrit van de E314. Op die manier kunnen we de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem nog dichter bij huis vaccineren.

Op 15 september 2021 sloot vaccinatiecentrum Den Amer de deuren om er opnieuw volop culturele activiteiten te kunnen laten plaatsvinden. Sindsdien konden de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem terecht in de stadsfeestzaal van Aarschot.

Callcenter

Vanaf maandag 17 januari 2022 starten de vier gemeenten ook weer met een callcenter. Daar kunnen inwoners terecht met vragen over hun vaccinatie én om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013 39 19 19 is vanaf dan opnieuw elke werkdag bereikbaar van 9 tot 16 uur.

Wanneer word je waar gevaccineerd?

Je ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met daarop de dag, de plaats en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail, of via een brief in de brievenbus. Het is belangrijk dat je goed nakijkt welke locatie op deze brief vermeld staat. Enkel op die locatie is voor jou een vaccin gereserveerd. Het is dus niet mogelijk om dit te wijzigen.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • via de website (vermeld op je uitnodiging)
  • via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013 39 19 19 (vanaf 17 januari)

Via deze kanalen kan je ook je moment van afspraak wijzigen, maar niet je locatie van vaccinatie.

Opstart

De openingsuren van het vaccinatiecentrum in Webbekom zijn afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en zijn vandaag nog niet gekend. De eerste uitnodigingen voor het nieuwe vaccinatiecentrum gaan pas in de loop van 2022 de deur uit. De organisatie zal er op deze locatie iets anders uitzien. Er zijn nu 7 kabinetten, maar de capaciteit blijft dezelfde als in Den Amer. Voor het eerst zal er ook voornamelijk met Moderna gevaccineerd worden.

Alle 12-jarigen en vaccin-twijfelaars krijgen ook de kans voor een eerste of tweede prik.
Ben je nog niet gevaccineerd? Neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum op het nummer 013 39 19 19. Alle besturen rekenen opnieuw op de verantwoordelijkheid van hun inwoners en streven naar een maximale bescherming via de boosterprik.

Opnieuw op zoek naar vrijwilligers

Voor het nieuwe vaccinatiecentrum gaat de eerstelijnszone opnieuw op zoek naar extra vrijwilligers, zowel met een medische als met een niet-medische achtergrond. Ze zoeken vooral onthaalmedewerkers, toezichthouders, callcentermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het online formulier, dat te vinden is op www.diest.be/vrijwilligers-vaccinatiecentrum. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien worden alle vrijwilligers gecontacteerd om hun inzet te bespreken.

Geef een reactie