StadSZbon moet consumeren in eigen stad stimuleren in Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel-Zichem start in februari 2022 met een stadsbon. Of beter gezegd, met een stadSZbon want zo heet het instrument officieel. Schepen van Middenstand Kris Peetermans had het vorige week al enigszins aangekondigd en nu is het ook officieel bevestigd. De stadSZbon is een aankoopbon die je bijvoorbeeld aan iemand cadeau kan doen en die je enkel bij de handelaars in Scherpenheuvel-Zichem kan besteden.

De stadSZbon zal uitsluitend in vaste bedragen te verkrijgen zijn maar welke bedragen dat worden is voorlopig nog niet bepaald. Je kan de bons online aankopen in een webshop maar je kan ook opteren voor fysieke bons die ter beschikking zijn aan de balies van de stadsdiensten. De stadSZbon blijft een jaar geldig.

Handelaars die in het systeem willen stappen moeten zich aanmelden. Volgens schepen van Middenstand Kris Peetermans is vorige week een eerste oproep vertrokken naar de lokale ondernemers. Ondertussen hebben al een vijfentwintigtal handelaars zich geregistreerd. Het systeem is gratis voor de deelnemers. Aanmelden kan overigens nog steeds.

Dat de uitrol pas in februari 2022 gebeurt, heeft volgens schepen Peetermans vooral te maken met de performante opbouw van de organisatie van het instrument. Dit jaar komt de stadSZbon dus te laat om te profiteren van de eindejaarsaankopen en de cadeautjesperiode. Om dat enigszins te compenseren laat het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem in december een aankoopbon ter waarde van 10 euro bij elke inwoner in de brievenbus vallen. De inwoners krijgen op die manier een toffe eindejaarsattentie en voor de lokale ondernemers geeft de bon wat extra zuurstof in deze vreemde tijden.

2 comments

 • De stadSZbon en zijn kerstverhaal.
  De schaarse middelen moeten terecht komen bij hen die het echt nodig hebben. Dat is volgens mij nu helemaal niet het geval.
  Allereerst, wens ik u als stadsbestuur een budget dat hoge toppen scheert. Om ook iets te doen met al wat u bestudeert!
  Dit blindvaren door de gemeentelijke overheid kost handenvol geld. Geld dat al op was.
  Om Sinterklaas te spelen met andermans belastinggeld, moet je ook de slimste van de klas niet zijn.Het lijkt erop dat Steve Stevaert terug is van weggeweest😉
  In de media spreekt men enerzijds over gezinnen anderzijds over inwoners! Hoe zit het nu juist in elkaar?
  Eventjes rekenen +/- 23.135 inwoners X 10 euro = 231.350 euro of voor diegene die nog rekenen in Belgische franken 231.135x 44.33 =
  933.034,55 Oude Belgische Franken!!! Misschien zie ik het verkeerd?
  Kon bv; het zwembad hiermee niet opengehouden worden?
  Het uitdelen van belastinggeld heeft steeds het nadeel dat een deel ervan terecht komt bij mensen die het helemaal niet nodig hebben. Aan de andere kant is het maar een druppel op een hete plaat voor hen die het echt nodig hebben.
  Waar blijft de anonieme gift box zodat ik mijn stadSZbon hierin kan deponeren ten voordele van kansarme gezinnen.
  Misschien kan er dan ook een een (halve) kerstkalkoen op het menu verschijnen die de buikjes vullen.
  Het verstand waarschuwt ons wat we moeten vermijden. Het hart zegt ons wat wij moeten doen.(JJ)

 • Bij welke handelaars kunnen we hiervoor terecht?

Geef een reactie