Buitenschoolse kinderopvang Baloe sluit, 149 kinderen in quarantaine

De vestiging van buitenschoolse kinderopvang Baloe in Scherpenheuvel sluit tot en met 3 december de deuren nadat verschillende besmettingen bij de kinderen werden vastgesteld. De vestigingen van Baloe in Zichem, Testelt en Averbode zetten hun werking gewoon verder.
Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem neemt ook bijkomende maatregelen om de snel oplopende coronacijfers een halt toe te roepen en roept inwoners op zeer voorzichtig te zijn.

Verschillende kinderen die naar buitenschoolse kinderopvang Baloe in Scherpenheuvel gaan, testten positief op het coronavirus. Alle kinderen en begeleiders die de voorbije week in deze vestiging geweest zijn, worden beschouwd als hoogrisicocontacten. Baloe in Scherpenheuvel sluit daarom de deuren tot en met vrijdag 3 december.

De ouders werden door de school gecontacteerd om hun kinderen zo snel mogelijk af te halen. De 149 kinderen uit 93 gezinnen blijven thuis en gaan 7 dagen in quarantaine. Zolang ze geen symptomen vertonen, worden de kinderen niet getest. De begeleiding volgt de instructies van de contact tracing.

Schepen van kinderopvang Marie Jeanne Hendrickx begrijpt heel goed dat deze situatie stilaan onhoudbaar wordt voor sommige ouders maar omdat het om hoogrisicocontact gaat kan het bestuur niet anders dan deze drastische maatregelen te nemen.

Extra maatregelen om besmettingen in te perken

De stijgende besmettingscijfers maken bijkomende maatregelen noodzakelijk. Het Overlegcomité legde op 17 november al strengere richtlijnen op tafel. De burgemeester nam nu ook de beslissing om vanaf dit weekend tijdens de wekelijkse markten in Scherpenheuvel en Averbode het mondmasker opnieuw te verplichten.

Het lokaal bestuur riep eerder al op om grotere evenementen te annuleren of te verplaatsen en deed dit ook bij enkele van haar eigen activiteiten. Zo werden de kerstmarkt en de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners alvast geschrapt. 

Volgens burgemeester Manu Claes reageerden de verenigingen en organisatoren positief op deze oproep en annuleerden ze hun geplande evenementen voor de komende weken. De rondrit van de Sint op zaterdag 27 november gaat wel door. Ook de geplande voorstellingen in GC Den Egger gaan door, mits het vertonen van het Covid Safe Ticket én met een mondmasker.

One comment

  • ‘Schepen Hendrickx begrijpt heel goed dat de situatie onhoudbaar wordt voor sommige ouders’ Maar begrijpt schepen Hendrickx ook wat voor een trauma deze maatregelen veroorzaken bij de kindjes zelf. Zij werden asap door hun ouders uit de klasgroep gehaald, als het ware als misdadigers door de politie. En wat gaan die slachtoffertjes te horen krijgen wanneer ze over 10 dagen terug in de klas komen: “hoe plezant en leuk het sinterklaasfeest wel was”…, waar ze nu ook niet mogen aan deelnemen. Als het bestuur van Scherpenheuvel maar liefst 149 kinderen in quarantaine zet, schort dan maar meteen ook het sinterklaasfeest op. Dat zou veel efficiënter zijn en creëert geen groep ‘misdadigertjes’.
    En wat gaan de ouders doen, die omwille van hun werk, niet bij hun kinderen in quarantaine kunnen thuis blijven? Een kinderoppas inhuren, of ze bij de grootouders afzetten? In beide gevallen een ideale situatie voor nog meer besmettingen…
    Deze maatregel om besmettingen te voorkomen zou weleens voor nog veel meer besmettingen kunnen zorgen.

Geef een reactie