Twee scholen in Glabbeek dicht, buitenschoolse activiteiten voor -12 jarigen on hold

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans kondigde vandaag stevige maatregelen aan omdat het aantal coronabesmettingen in twee van de drie scholen in de gemeente de laatste dagen ernstig uit de hand liep. Reekmans plaatste eerder al een reeks studiejaren in de scholen van Bunsbeek en Glabbeek in quarantaine. Omdat een aantal personeelsleden positief testten moest ook de buitenschoolse opvang tijdelijk dicht.

Burgemeester Reekmans ging gisteren overleggen met de gouverneur van Vlaams-Brabant en riep daarna de gemeentelijke crisiscel bijeen. Dinsdagnamiddag maakte Peter Reekmans dan bekend dat hij de twee scholen in Glabbeek en Bunsbeek voor een periode van 10 dagen sluit. De school in Kapellen blijft wel open. Daar zijn voorlopig geen problemen. Volgende week worden alle kinderen getest. Op 6 december gaan de scholen in principe weer open maar uiteraard enkel voor wie niet besmet is.
Ook de buitenschoolse activiteiten voor -12 jarigen worden tijdelijk on hold gezet.

Na overleg met de schooldirecties is beslist om thuisonderwijs te garanderen. Voor wie geen opvang heeft is er een beperkte noodopvang voorzien.

De drastische beslissing van de burgemeester van Glabbeek kan op Facebook alvast op heel wat bijval rekenen.

Geef een reactie