Burgemeester Reekmans kondigt drastische coronamaatregelen aan

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans kondigt vandaag drastische maatregelen aan in verband met de coronasituatie in de gemeentescholen en de buitenschoolse opvang in zijn dorp. Reekmans moest zowel in Glabbeek als in Bunsbeek al meerdere leerjaren sluiten en in quarantaine plaatsen. In Bunsbeek is bijna de ganse school ondertussen in quarantaine. Dat is een gevolg van de noodremprocedure. Vanaf vier besmette leerlingen moet een klas volledig in quarantaine. Omdat ook bij het personeel een aantal besmettingen werden geconstateerd, moest Peter Reekmans ook de buitenschoolse kinderopvang sluiten. Daardoor zitten nogal wat ouders momenteel in de problemen omdat ze geen opvang voor de kinderen hebben.

“Ik kan als burgemeester echt niet begrijpen dat de hogere overheid niet ingrijpt terwijl iedereen beseft dat momenteel de grootste bron van het hoge aantal besmettingen de scholen zijn.”, zegt Reekmans op Facebook.

De burgemeester pleit nadrukkelijk voor een pauzemoment in het onderwijs dat kan ingehaald worden in de grote vakantie. “Bij een tijdelijke volledige sluiting van de scholen kan je als gemeente namelijk wel noodopvang organiseren. Ik vraag me echt af wanneer men in Brussel tijdens deze piek eens wakker gaat worden of wacht men nu echt tot de scholen vanzelf moeten sluiten omdat quasi alle klassen in quarantaine zitten.”

Burgemeester Reekmans heeft gisteren overleg gepleegd met de gouverneur van Vlaams-Brabant. Hij heeft ook de gemeentelijke crisiscel bijeen geroepen. Om 13 uur vandaag kondigt hij bijkomende en naar eigen zeggen drastische maatregelen aan.

Geef een reactie