Schoolomgevingen in Glabbeek krijgen permanente cameraschilden

De drie schoolomgevingen in Glabbeek krijgen een permanent cameraschild. Die camera’s worden nog dit jaar, in de loop van de maand december, geïnstalleerd. De snelheid van de bestuurders wordt er dus op ieder moment gecontroleerd.

  • In Glabbeek komen de camera’s op de Dries tussen de kruispunten met de Craenenbroekstraat en de Stationsstraat
  • In Bunsbeek komen de camera’s in de Schoolstraat tussen de kruispunten met de Tiensesteenweg en de Baekveldstraat.
  • In Kapellen komen de camera’s in de Dorpsstraat tussen de kruispunten met de Stationsstraat en de Bergeveldstraat.

Tijdens de schooluren is in die zones een variabele snelheid van 30 km/uur van kracht. Die snelheidsbeperking wordt aangeduid met een oplichtend verkeersbord. Op alle andere momenten, als het bord dus niet oplicht, is de toegelaten snelheid maximaal 50 km/uur. De permanente trajectcontrole in de schoolomgevingen wordt duidelijk aangegeven met verkeersborden.

Geef een reactie