Tienen opent tweede Blue-bikelocatie aan sportcentrum Houtemveld

In Tienen is een tweede locatie geopend waar je een Blue-bike kan ontlenen. Die is aan de parking van het sportcentrum Houtemveld. Het fietsontleenpunt wil automobilisten motiveren om niet met de wagen naar het centrum van de stad te rijden maar de fiets te nemen.
De eerste Blue-Bikelocatie in Tienen is, zoals in de meeste steden het geval is, aan het station.

Het Blue-bike concept was initieel vooral bedoeld om de zogenaamde last mile van de treinreiger mogelijk te maken per fiets. Dankzij de komst van Blue-bike aan het sportcomplex kunnen bezoekers die met de wagen naar Tienen rijden het drukke stadscentrum met die wagen vermijden en het laatste stukje van hun traject met de fiets afleggen.

Volgens schepen van duurzaamheid en mobiliteit Paul De Cort monitoren ze in Tienen de vraag naar deelfietsen. Op basis daarvan werd beslist om het aanbod uit te breiden. Er werd gekozen voor het sporthalcomplex omdat daar een ruime parking is en het is slechts een kwartiertje fietsen naar het centrum van de stad.

Slimme Blue-bikes

Op de nieuwe Blue-bikelocatie vinden gebruikers Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat de klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Er zijn acht fietsen beschikbaar aan het sportcomplex, aan het station kunnen zestien fietsen ontleend worden.

De deelfietsen zorgen ervoor dat de bedrijventerreinen in de buurt beter bereikbaar zijn en moeten de werknemers stimuleren om te carpoolen. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die Tienen en de omgeving willen ontdekken. De deelfietsen zijn permanent beschikbaar.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst stad Tienen en Vlaamse overheid

Om de Blue-bikes in Tienen te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner – zoals de KBC-app- een ticket aankopen. Op de twee Blue-bikelocaties in Tienen betalen leden dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid slechts 1,15 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan via de website van Blue-bike, of in één van de deelnemende fietspunten. Met een lidmaatschap kunnen Blue-bikeleden op meer dan 100 locaties in België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur.

Geef een reactie