Vorsten bezoeken Diest | fotoreportage

Deze reportage werd mogelijk gemaakt door De Kiezel Rillaar – Nicky’s Catwalk Diest – Icefisher Zichem – Buvens Assent – Brouwerij Buvens – Boerderijwinkel Bekkevoort

Vorige woensdag brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan het Hageland. In Tienen ging het vorstenpaar naar de psychiatrische kliniek Alexianen en naar het onderzoekscentrum SESVanderHave Innovation Center. Daarna bezochten ze de abdij van Averbode. Dat bezoek kaderde in de viering van 900 jaren orde van de Norbertijnen.

Het bezoek aan het Hageland werd afgesloten met een korte receptie in het stadhuis van Diest. Daar was ook een publieksmoment ingepland.

De receptie werd ingeleid door twee korte speeches van provinciegouverneur Jan Spooren en burgemeester Christophe De Graef. Ook burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes was aanwezig. De vorsten namen daarna even de tijd om te praten met een aantal vertegenwoordigers van het verenigingsleven en voor Diest relevante organisaties. De catering werd verzorgd door het team van Hof te Rhode, onder leiding van Levi Alen.

Na de receptie maakten de vorsten een wandeling over het ceremonieplein. Ze kregen van verschillende mensen bloemen en geschenken. De koning en de koningin namen ruim de tijd om te praten met een aantal toeschouwers.

Je kan hier ongeveer 90 foto’s van het bezoek zien – in verlaagde resolutieOne comment

Geef een reactie