Vaccinatiecentrum Den Amer sluit af met bijna 94.000 prikjes

Officieel sluit het vaccinatiecentrum in CC Den Amer in Diest op woensdag 15 september maar vandaag krijgen de laatste mensen er hun prikje tegen covid-19. Inwoners uit Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen vanaf dan nog tot en met 15 oktober terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

93.866 prikjes

Op vrijdag 19 februari ging de strijd tegen het coronavirus van start in CC Den Amer Diest. Bijna zeven maanden of 126 vaccinatiedagen later hebben alle inwoners vanaf 12 jaar van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem de kans gekregen zich te laten vaccineren. Dat deden ze ook massaal want Den Amer mag afklokken op 93.866 prikjes. Daarvan waren er 82,5% gevuld met het Pfizer-vaccin.

Met ongeveer 84% gevaccineerden voor Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem en 82% voor Diest was de lokale campagne een groot succes. Vooral in de leeftijdscategorieën 18 tot 44 jaar en 45 tot 64 jaar was de opkomst groot.

Vervolg in Stadsfeestzaal Aarschot

Vanaf woensdag 15 september zullen er nog steeds mensen uit Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem opgeroepen kunnen worden voor vaccinatie. Het gaat vooral om mensen die door medische redenen in aanmerking komen voor een derde prik. Zij krijgen dan een uitnodiging om zich te laten inenten in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

Ook inwoners die een of twee prik(ken) gemist hebben, kunnen zich na de laatste prikdag ook nog aanmelden in Aarschot. Daar worden de komende weken vijf extra open prikdagen georganiseerd. Op vrijdag 15 oktober eindigt ook de vaccinatiecampagne in Aarschot.

DatumUurVaccin
Woensdag 15 september12.30 tot 15 uurJohnson&Johnson en Pfizer
Vrijdag 24 september16 tot 19 uurJohnson&Johnson
Woensdag 29 september12.30 tot 16 uurJohnson&Johnson
Woensdag 6 oktober12.30 tot 15 uurJohnson&Johnson
Vrijdag 15 oktober16 tot 19 uurJohnson&Johnson

Het callcenter van Den Amer blijft ook na woensdag 15 september bereikbaar. Wie vragen heeft over de vaccinaties, kan dus nog steeds op weekdagen bellen naar 013 39 19 19 van 9 tot 12 uur.

Afsluitend feest voor alle helpende handen

Vaccinatiecentrum Den Amer kon tijdens de hele campagne rekenen op honderden vrijwilligers, artsen en andere helpende handen. Om hen allemaal te bedanken zetten de lokale besturen een afsluitend feest op poten. Alle mensen die van ver of dichtbij deel hebben uitgemaakt van de organisatie achter het vaccinatiecentrum, worden er begin oktober in de bloemetjes gezet.

Geef een reactie