Staking bij Renewi duurt voort, geen huisvuilophaling in Diest

De werknemers van het afvalverwerkingsbedrijf Renewi staken ook vandaag verder. Renewi haalt onder meer het afval op in Diest in onderaanneming voor Limburg.net.

De staking begon op donderdag 9 september en dat had meteen gevolgen voor de ophaling van het huishoudelijk afval in Diest. Limburg.net vraagt aan de inwoners om de huisvuilzakken terug binnen te plaatsen. Als de staking eindigt komen er alternatieve ophaalrondes.

De staking is een reactie op de ontdekking van een camera in een van de vrachtwagens van het bedrijf. Die camera kwam er omdat de directie van Renewi sterke vermoedens had dat een van de werknemers een zware fout maakte waardoor de veiligheid in het gedrang kwam. De werknemer werd donderdag ontslagen nadat er eerder al gesprekken waren geweest over de situatie.

Geef een reactie