Een gans weekend jong theatertalent aan het werk in Aarschot

Tijdens het weekend van 11 en 12 september staat jong theatertalent in de spotlights tijdens Toch Theater Aarschot.
TochTheater Aarschot is een organisatie van OPENDOEK. Zij bieden jonge theatermakers de kans om met elkaar in contact te komen, hun creaties te tonen en eindelijk nog eens theater te spelen na een lange coronawinterslaap.

Een korte greep van wat je zoal mag verwachten in Aarschot.

Theaterstudenten in coronatijden

Ruben Eelen en Lotte Andriessen zijn net afgestudeerd van de opleiding ‘Acteren’ aan het Koninklijk
Conservatorium van Antwerpen. Ze maakten een eigen voorstelling ‘Het gras staat hoog’ over
maatschappelijke thema’s die hen en andere jongeren bezighouden. Denk aan de klimaatproblematiek,
gender, ras, seksualiteit, …
Het ontstaan van de voorstelling is een voorbeeld van hoe er ook mooie dingen uit corona kunnen voortvloeien. Normaal gezien gingen Ruben en Lotte hun eindstage bij De Rovers doen. Door corona werd dit afgezegd en daardoor besloten ze om dan maar zelf een voorstelling te maken. Na een half jaar experimenteren, improviseren, schrijven, schrappen en repeteren is ‘Het gras staat hoog’ het resultaat.

‘Het gras staat hoog’ speelt op zondag 12 september om 18u30 in Theater Aleydis

Woonzorgcentrum levert inspiratie voor theatervoorstelling

Collectief Vers is een jong gezelschap opgericht door klasgenoten en vriendinnen uit de opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Corona dwong ook deze theatermakers om de pauzeknop in te drukken en een streep te trekken door hun geplande voorstelling. Ze hadden dan ook creatieve goesting en inspiratie op overschot om een voorstelling te maken voor de theaterwandeling op Toch Theater Aarschot.

Vanuit het idee dat goed locatietheater de locatie ten volle moet benutten, was hun eerste actie een uitstap naar hun speelplek in Aarschot. Het decor voor hun voorstelling is een woonzorgcentrum en ze vonden dat ze deze sfeer en inhoud niet konden laten liggen. Het idee ontstond om een ‘inventaris van een leven’ te maken. Ze trokken naar een Kringwinkel, kochten hem praktisch leeg en gingen aan de slag. Rond de spullen bedachten ze herinneringen en personages. Het resultaat is een performance waarin ingesproken teksten en choreografie versmelten tot een mooi verhaal.

Onder begeleiding van een gids geniet je van de prachtige plekjes die Aarschot te bieden heeft. Onderweg krijg je 4 korte performances op locatie te zien van jong theatertalent. De performances worden gebracht door collectief Vers (Mona Thijs, Anke Verschueren en Emma Loncke), het duo Bram Vanseveren en Wouter Lust en tot slot Die andere twee (Rosalie Custers en Thirze Rebergen).

De wandeling start zowel op zaterdag als op zondag om 13 uur en om 15 uur aan CC Het Gasthuis

Afstand: ca. 4 km | Duur: ca. 2,5 uur 
Max. 30 personen per wandelgroep

Vader en zoon zijn Comedy Warriors

Jente Lesschaeve is een jonge beloftevolle comedian. Toen hij amper 19 was, werd hij al gevraagd om
het voorprogramma van Nigel Williams te verzorgen. Zijn passie voor comedy gaf hij door aan zijn
vader, Ward Lesschaeve. Die moest hem wekelijks vervoeren naar de opleiding ‘cabaret & comedy’ van
Thomas Smith. Hij besloot niet in de auto te blijven wachten, maar de opleiding mee te volgen. Nu
delen vader en zoon het podium. Samen met Warre Verlinden vormt dit trio de ‘Comedy Warriors’.

‘Comedy Warriors’ speelt op zaterdag 11 september om 18u30 in Theater Aleydis (Elisabethlaan 103/B,
3200 Aarschot).

Op zaterdag 11 september en op zondag 12 september zijn er telkens twee avondvullende voorstellingen
Het volledige programma is te vinden via de link hieronder:
https://www.opendoek.be/toch-theater/op-locatie/10-12-sept-aarschot

Geef een reactie