Lange omleiding door asfalteringswerken op Provinciebaan tussen E314 en Glabbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het afgelopen jaar de Provinciebaan en Tiensesteenweg (N29) in Bekkevoort/Kortenaken helemaal vernieuwd. De werken waren opgesplitst in twee zones.

In zone 1 vanaf de Halensebaan tot en met het kruispunt met de Klipgaardestraat kreeg de N29 een volledig nieuwe weginfrastructuur en een gescheiden riolering. In zone 2, de Provinciebaan tussen de Klipgaardestraat en de oprit van de E314, kreeg de N29 fietspaden aan weerszijden van de rijweg, de grachten en riolering werden verbeterd en de rijweg werd er vernieuwd. 

Nieuw wegdek in asfalt over 6 kilometer

Vanaf eind augustus staan op deze werf gedurende twee weken asfalteringswerken op de planning. Het oude betonnen wegdek krijgt tussen het op- en afrittencomplex van de E314 en de gemeentegrens met Glabbeek een overlaging in asfalt. Dat is een afstand van liefst zes kilometer. Concreet gaat het over de volledige Provinciebaan en de Tiensesteenweg tussen de Eindestraat en de Langstreepstraat/Herenbosstraat. Tussen de Klipgaardestraat en de Eindestraat is de Tiensesteenweg namelijk al helemaal afgewerkt met een nieuw wegdek in asfalt.

Met deze toplaag in asfalt verbetert het rijcomfort en vermindert de geluidshinder, met name het rolgeluid, op de N29.

Verkeer tussen Tienen en Diest twee weken omgeleid 

De asfalteringswerken hebben gedurende twee weken een grote impact op het verkeer. Tussen Tienen en Diest moet al het doorgaand verkeer van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 10 september omrijden via de E314, de Rijksweg en de Aarschotsesteenweg (N223). Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Is het te nat of te koud dan schuift de planning op.

Met vooraankondigingsborden en grote LED-schermen zal het Agentschap Wegen en Verkeer de weggebruiker de weggebruikers vanaf deze week informeren. Plaatselijk verkeer kan de Tiensesteenweg tussen Tienen en de gemeentegrens Glabbeek-Kortenaken blijven gebruiken en de lokale omleidingsroutes, die sinds vorige zomer gelden, blijven in voege. De tijdelijke extra omleiding voor doorgaand verkeer is weergegeven op onderstaand plan.

Alle inwoners van Bekkevoort, Kortenaken en Glabbeek ontvangen deze week een bewonersbrief met info over de asfalteringswerken en de bijhorende verkeersmaatregelen.

Lokaal verkeer wordt telkens via de Staatsbaan (N2) omgeleid vanuit de oost- en westkant van de Provinciebaan:

  • Oostelijke omleiding via de N2 > Zandstraat > Dorpsstraat > Minnestraat > Struikstraat > Rijnrode > Halensebaan > N2
  • Westelijke omleiding via de N2 > Oude Tiensebaan > Tiensebaan > Stationsstraat > Kapellenstraat > Rode > Dries > Steenbergestraat > Pamelenstraat > N29
Einde van de werken komt in zicht

De asfalteringswerken luiden het einde van de werken in op deze drukke gewestweg tussen Tienen en Diest. Na het trekken van het asfalt wordt de Provinciebaan verder afgewerkt. Het gaat oner andere om de aanleg van middeneilandjes, plaatsing van verkeersborden en de aansluiting van bermen en inritten. Tegen eind oktober wil het agentschap de werken klaar hebben en kan de gewestweg volledig afgewerkt open voor het verkeer.

Geef een reactie