Brandweer Diest redt bijenkasten uit penibele situatie

De brandweerploegen van de zone Vlaams-Brabant Oost hebben de vorige dagen meer dan de handen vol gehad. Water pompen en zandzakjes leggen scoren allicht het hoogst in de lijst met taken die het vaakst werden uitgevoerd maar af en toe kwamen er ook minder evidente opdrachten binnen.

Het Webbekomsbroek staat al dagenlang nokvol en dat hoge waterpeil zet ook druk op de onmiddellijke omgeving van het natuurgebied. Ook het waterpeil van de Begijnenbeek was een paar dagen zeer kritiek. Daardoor liepen een aantal percelen in de Badstraat onder water. De Badstraat grenst aan het Webbekomsbroek en ligt in de directe omgeving van de Begijnenbeek.

Op een van die percelen staan bijenkasten van een lid van de bijenbond en die werden bedreigd door het wassende water. Redden van huisdieren is een van de kerntaken van de brandweer. De honingbij wordt beschouwd als een nutsdier, een gedomesticeerd dier (huisdier) of een landbouwdier. En dus was de redding van de bijenkasten een prioriteit. Brandweerman Tim Kriekemans hees zich in het wespenbestrijdingspak en hij ging samen met de imker op pad om de bijenkasten te verplaatsen. De beestjes zijn ondertussen veilig.

Geef een reactie