Watermassa lijkt jonge ooievaars instinctief af te schrikken om uit te vliegen

Het Webbekoms Broek lijkt momenteel eerder op een gigantisch meer dan op een natuurgebied. De broedpaal waar de ooievaarskuikens Demi en Luna op zitten is helemaal omgeven door een gigantische watermassa. Dat maakt blijkbaar nogal wat indruk op de jonge ooievaars. Zij zouden in principe op 23 juli hun eerste pogingen moeten doen om uit te vliegen. Cedric Rogiers van het Natuureducatiecentrum hoopt echter dat ze nog wat langer wachten tot het water wat meer is weg getrokken. Als ze de techniek om te vliegen niet meteen goed genoeg beheersen komen ze allicht in het water terecht. Het team van het natuureducatiecentrum houdt de dieren momenteel extra in het oog.

Vogelexpert en vrijwilliger bij het natuureducatiecentrum Luc Cieters denkt dat de jonge vogels misschien instinctief afgeremd worden om uit te vliegen door de enorme watermassa die rond de broedpaal is samengelopen. De ouders blijven hun jongen wel uitstekend van voldoende voedsel voorzien, al is ook dat iets minder evident in deze omstandigheden.

Je kan verder lezen na de foto’s

Eric Peeters uit Schoonaarde bezorgde ons deze mooie foto’s van de vogels. Eric is de zoon van Alice Cops, de vrouw die van emancipatie, gelijke rechten en kansen voor vrouwen een levensopdracht gemaakt heeft. Dat engagement bracht Alice in contact bracht met mensen en plaatsen over de hele wereld. Alice is ondertussen 94 jaar jong. Ze woont op een boogscheut van het Webbekomsbroek en ze gaat er nog bijna dagelijks wandelen. Een straffe madam die in de laatste editie ‘t Broekske, dat is het tijdschrift van de vrijwilligers van het natuureducatiecentrum, een drie pagina’s lang interview gaf.

Watermassa lijkt impact te hebben op jonge ooievaars

Geef een reactie