Verkeerscontroles leveren fiscus mooi bedrag op

Op maandag 17 mei 2021 waren er op twee verschillende plaatsen verkeerscontroles van de politiezone Demerdal-DSZ. Die gebeurden in samenwerking met inspecteurs van de RVA, RIVIZ en de Vlaamse Belastingdienst en dat leverde alweer een flinke rekening aan boetes op.

In de voormiddag was de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem een ondertussen traditionele controleplaats. Een 27-jarige man uit Scherpenheuvel en een 40-jarige man uit Zichem waren onder invloed van drugs. Ze mochten meteen hun rijbewijs inleveren. De man uit Zichem had ook een lopende rekening met 4.000 euro aan openstaande boetes. Die kon hij niet meteen betalen. Zijn bestelwagen werd dan maar in beslag genomen.

Bestuurder met vervallen rijbewijs helpt politie met opruimen

Het rijbewijs van een Roemeense bestuurder van een vrachtwagen die de controle passeerde bleek verlopen. Hij mocht niet verder rijden en zijn voertuig werd afgesleept. De Roemeen probeerde om zijn ongeplande werkloosheid op een nuttige manier te gebruiken. Toen de agenten de controle wilden afsluiten informeerde de man in zijn beste Engels of ze ermee ophielden. Dat werd met enige verbazing bevestigd waarna de vrachtwagenbestuurder kwam helpen met het opruimen van de verkeerskegels.

De inspectiediensten stelden op de Mannenberg twee inbreuken vast van mensen die tijdens hun ziekteverlof aan het werk bleken. Er werden ook twee inbreuken voor zwartwerk vastgesteld.

Stevig bedrag aan boetes geïnd

In de namiddag verplaatste de controle zich naar de Halensebaan in Diest. Daar werd een onrechtmatig gebruikte handelaarsplaat in beslag genomen en de bestuurder kreeg er nog een fiscaal PV bovenop. Er werden eveneens vier inbreuken op de sociale wetgeving vast gesteld.

Tijdens de controle scanden de inspecteurs van de Vlaamse Belastingdienst ruim 4.000 voertuigen. Dat leverde 5.658 euro aan geïnde boetes op.

Geef een reactie