Nicky’s Catwalk heropent in stijl na bijzonder geslaagde remake

Veel horecamensen bleven tijdens de lockdown verbazend creatief. Afhaalgerechten werden een hype en automaten met de meest exquise bordjes en bekers zullen allicht nooit meer verdwijnen. Die gedrevenheid is ook erg begrijpelijk. De overheid zorgde wel voor financiële ondersteuning maar de vaste kosten bleven doorlopen en de inkomsten werden gedecimeerd.

Er waren ook ondernemers die helemaal niet bezig waren met de organisatie van een eigen take-away. Een van hen was Marc Smets, zaakvoerder van Nicky’s Catwalk. Hij bekeek de zaak vanuit een breder perspectief. Marc vond het belangrijk dat de horeca en de lokale ondernemers in het algemeen door dit horrorscenario geraakten. De zaakvoerder van Nicky’s Catwalk bouwde de laatste jaren een sterke Facebookpagina uit. Diest, uw stad heeft bijna 12.000 leden en weegt dus mediagewijs stevig door. Voor corona hield Marc Smets die pagina erg resoluut vrij van publiciteit. Toen de pandemie de samenleving op slot zette, ging hij vooral sociale projecten ondersteunen op Diest, uw stad. Maar naarmate de gezondheidscrisis bleef aanslepen gooide hij zijn communicatiestrategie helemaal om en begon plots zelf actief de promo’s van zijn collega’s te ondersteunen op die erg beklante pagina. Dat heeft ongetwijfeld veel lokale ondernemers zonder eigen mediakanalen erg goed geholpen.

Begin deze week kondigde Marc Smets aan dat hij zich vanaf dan ging bezig houden met de opstart van Nicky’s Catwalk. Lokale producenten kunnen nog steeds het kanaal van Diest, uw stad gebruiken maar ze moeten voortaan hun berichten zelf posten. Meteen werd ook duidelijk dat de deur bij Nicky’s Catwalk op 8 mei niet zomaar openzwaait. Marc Smets heeft achter de schermen en in alle stilte verder gewerkt aan een volledige vernieuwing van het interieur van de zaak. “Een nieuw toogske”, noemde hij dat een paar maanden geleden. Het mag gerust iets meer genoemd worden. Kunst blijft nadrukkelijk aanwezig in het interieur en de indrukwekkende muurschildering van een fel gehoornde koe is symbool voor de verandering in stijl. De horecabaas opteert duidelijk voor trendy natuurlijke materialen en meer uitgesproken heldere kleuren. Waar vroeger een vaal bruinachtige kleur domineerde, is dat nu een opvallend intrigerende blauwe tint. Een duidelijk symbool voor hoop en toekomst.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Het blijft uiteraard nog even wachten voor de klanten van deze mooie herinrichting kunnen genieten. De volledige heropening van de horeca blijft afhankelijk van de vooruitgang van de vaccinaties en die sleept nog enkele maanden aan. Maar ook buiten hebben Marc Smets en zijn collega’s ernstige inspanningen gedaan om de klanten vanaf 8 mei veilig te kunnen ontvangen. Grotere overdekte terrassen, voldoende afstand tussen de bubbels, veilige wandelstroken voor de voetgangers en versmalde rijstroken voor de wagens moeten de Grote Markt in Diest snel opnieuw doen bruisen.

Praktisch
  • Open van 9u tot 22u
  • Reserveren: 013313640 – email: nicky.s@skynet.be
  • web: http://www.nickyscatwalk.be/
  • @nickyscatwalkdiest
  • Grote Markt 26 / Diest
  • Extra groot terras
  • 100+ weather- & coronaproof

Geef een reactie