Verschillende scholen in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem preventief gesloten

In de ruimere regio rond Aarschot is er wat ongerustheid over de besmettingscijfers in de scholen. In Aarschot en in Scherpenheuvel-Zichem werden verschillende scholen preventief gesloten.

Basisschool Sancta Maria volledig dicht

In basisschool Sancta Maria in Aarschot werden vorige week een aantal besmettingen vastgesteld en daarom werd er een grote coronatest georganiseerd voor de leerlingen en de leerkrachten. Dat leverde een aantal extra besmettingen op in de kleuterschool maar ook in het 1ste, het 2de en het 3de leerjaar. Het 4de, 5de en 6de leerjaar bleef voorlopig gespaard. Na overleg tussen burgemeester Gwendolyn Rutten, het CLB en het crisisteam blijft de ganse school preventief gesloten tot en met 7 mei. De verwevenheid tussen de leerlingen uit verschillende klassen is te groot. Alle kleuters, leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar en hun leerkrachten worden opnieuw getest en blijven in quarantaine tot ze het resultaat van deze tweede test kennen. De testen worden uitgevoerd door het testteam van UZ Gasthuisberg op vrijdag 7 mei in de voormiddag.

De klassen die hun tweede test al gehad hebben, moeten geen derde keer meer getest worden. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar worden niet opnieuw getest. Zij moeten echter ook tot en met vrijdag 7 mei hun contacten beperken tot de meest noodzakelijke. Ze mogen niet naar hun hobby’s en mogen geen familie of vrienden bezoeken.

Kleuterklassen van Zonnedorp preventief gesloten

De kleuterklassen van Zonnedorp in Aarschot werden ook al preventief gesloten tot en met dinsdag 4 mei. Alle leerlingen, leerkrachten en personeelsleden van de school werden vandaag getest. Op basis van de resultaten, die morgen in de loop van de dag bekend zullen zijn, zal het crisisteam in overleg met de school en de burgemeester beslissen welke stappen noodzakelijk zijn. Het gaat in beide gevallen om preventieve maatregelen en uitgebreide testen.

Nieuwe besmettingen in ‘t Stokpaardje Zichem en ‘t Steltje Testelt

In Scherpenheuvel-Zichem werden vorige week zowel in ’t Stokpaardje in Zichem als in ’t Steltje en Den Hulst in Testelt opnieuw besmettingen met covid-19 vastgesteld. In ’t Stokpaardje in Zichem gaat het over twee kinderen van hetzelfde gezin uit het 6de en het 4de leerjaar. Het kind uit het 4de leerjaar had zes hoogrisicocontacten met andere leerlingen. Die werden vorige week allemaal in quarantaine geplaatst. Een van hen testte ondertussen positief, de 5 anderen testten negatief. Het CLB heeft, na een nieuwe contacttracing, bijkomend 3 leerlingen in quarantaine geplaatst tot en met zaterdag 8 mei.

In ’t Steltje in Testelt is een leerkracht van het 3de leerjaar besmet. Het CLB oordeelde dat er alleen laagrisicocontacten geweest zijn en dat de klas voorlopig niet in quarantaine moet.

Kleuter- en basischool Den Hulst Testelt volledig in quarantaine

In basisschool Den Hulst in Testelt zijn bij 8 kinderen en 2 leerkrachten besmettingen vastgesteld. Dit gebeurde eerst in de derde en daarna in de tweede graad. Samen met het CLB is beslist om alle leerlingen en leerkrachten van de kleuter- en lagere school de ganse week in quarantaine te plaatsen.

Geef een reactie