Gedeeltelijke afbraak restaurant De Badmeester begonnen

Provinciedomein Halve Maan in Diest is nog maar pas open en net nu beginnen de werken voor de gedeeltelijke afbraak en de constructie van een nieuwbouw voor restaurant De Badmeester dat in het domein gevestigd is. De verbindingsweg tussen het restaurant en het bezoekerscentrum Webbekoms Broek blijft het ganse seizoen afgesloten om de werken veilig te kunnen laten verlopen.

De nieuwbouw die de provincie Vlaams-Brabant wil laten optrekken voor De Badmeester zal aansluiten bij het gedeelte van de huidige vestiging dat niet wordt afgebroken. Bij die gedeeltelijke afbraak van het bestaande gebouw wordt een hoogwaardige recyclagetechniek gebruikt. De afvalstromen worden zo zuiver mogelijk gehouden en daardoor zijn de materialen ook beter recycleerbaar.

Het project voor de vernieuwing van de Badmeester is een pilootproject binnen de GreenDeal Circulair Bouwen. Er wordt maximaal voor een circulaire aanpak gekozen. Een voorbeeld: de dragende structuur van het gebouw wordt uitgevoerd in massieve houten panelen die bestaan uit verschillende lagen hout die gekruist op elkaar gelijmd worden Aan het einde van de levensduur van het gebouw kunnen deze panelen een nieuwe nuttige bestemming krijgen in bijvoorbeeld interieurtoepassingen.

Geef een reactie