Brand in oude schoenfabriek in Testelt is mogelijk aangestoken

De politie van zone Demerdal sluit niet uit dat de brand in de oude schoenenfabriek Geyskens in de Pastoriestraat in Testelt is aangestoken. De politie is ook met een onderzoek gestart. Omdat er in eerste instantie geen oorzaak voor de brand kan aangegeven worden kwam een branddeskundige ter plaatse en het labo van de gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.

De brand werd zaterdagmiddag rond 15.30 opgemerkt door een buurtbewoner. Hij zag rook uit de oude fabrieksgebouwen komen en verwittigde de brandweer. Brandweerpost Scherpenheuvel stuurde een volledige interventieploeg naar Testelt en die kregen ondersteuning van een extra ladderwagen van brandweerpost Diest en van een schuimtankwagen van brandweerpost Leuven.

De dakbedekking van de fabriek is deels in asbest. Daarom liet de brandweercommandant een perimeter instellen voor kijklustigen.

In het gebouw lag nog een voorraad leder en rubber en die was in brand geraakt. Het gebouw staat echter al jarenlang leeg. Op de site is een bouwinbreidingsproject gepland met woonunits die naar achter oplopende niveau’s hebben.

Geef een reactie