Wandelbrug over oude Demerarm in Zichem klaar voor installatie

Er is de laatste maanden stevig doorgewerkt aan de erfgoedwandeling in Zichem. De heraanleg en de beplanting van de Markt en de ingrijpende werken rond de Maagdentoren zijn de meest markante deelprojecten tot nu toe. Daar komt binnenkort een opvallend stukje traject bij. Aan de achterkant van de Hemmekes ter hoogte van de platbodem komt een voetgangersbrug over de oude Demerarm. De pijlers waarop de brug moet rusten zijn bijna afgewerkt en de brug zelf ligt klaar om geïnstalleerd te worden.

Om de erfgoedwandeling helemaal met droge voeten te kunnen afronden moet er ook nog een wandelbrug komen over de Zwarte Beek in Zichem. Eerder was er op deze nieuwssite discussie over het feit dat er in Zichem geen Zwarte Beek zou zij maar de Vlaamse Milieu Maatschappij bevestigt dat die er wel degelijk is. Die beek wordt in Zichem ook wel de Leigracht genoemd.

De erfgoedwandeling is (deels) een onderdeel van de heraanleg van de zeven bedevaartwegen naar Scherpenheuvel. In het kader van dat project komen er ook wandelbruggen over de Hulpe en in het Doodbroek over de Laarbeek.

De brug over de Hulpe komt naast de zandvang die VMM vlakbij de Ernest Claesstraat realiseerde in 2019. Momenteel saneert VMM in die omgeving de oevers en de bedding van de Hulpe.

Geef een reactie