Leerling van ‘t Steltje testelt test positief voor covid-19

Er is heel veel commotie over de sluiting van de scholen maar in Scherpenheuvel-Zichem lijkt er alleszins evidentie te bestaan voor die maatregel. Gisteren testte een leerling van het derde leerjaar in basisschool ’t Steltje in Testelt positief. Twee weken geleden werden 50 kleuters en 7 leerlingen van lagere school ‘t Stokpaardje in Zichem in quarantaine geplaatst nadat er een besmetting met het coronavirus vastgesteld werd bij één van de leerlingen van de lagere school en bij een vrijwilligster voor het middagtoezicht. 

De ganse klas en de lerares van de leerling die positief testte in ’t Steltje werd, na overleg met het CLB, onmiddellijk in quarantaine geplaatst. De CLB-arts benadrukt dat de ouders niet ongerust moeten zijn, maar dat ze wel moeten opletten voor mogelijke klachten.

De quarantaine duurt tot en met 29 maart. Zij worden vanaf 26 maart getest, zeven dagen na het laatste contact. Is de test negatief, dan mogen zij uit quarantaine. Zij moeten wel extra waakzaam zijn tot en met 2 april. Is de test positief, dan blijven zij thuis in isolatie tot 10 dagen na de test. Bij een positieve test moeten de ouders het CLB of de school op de hoogte te brengen.

Situatie in basisschool ’t Stokpaardje

In basisschool ’t Stokpaardje in Zichem heeft één kleuter positief getest bij de tweede coronatest. Het gezin, waaronder de broer die in het tweede leerjaar zit, werd in quarantaine geplaatst. Op deze twee kinderen na waren op 22 maart alle kleuters en leerlingen van het tweede leerjaar terug op school aanwezig.

Op 21 maart kreeg de directie melding van een besmetting van een CLB-medewerker. De ouders waarmee hij contact had op 19 maart, kregen richtlijnen voor verhoogde waakzaamheid.

Burgemeester Claes vraagt de ouders om waakzaam te blijven. Als er één besmetting wordt vastgesteld in een gezin, testen vaak ook de andere gezinsleden positief.

Geef een reactie