GBS Deurne moet sluiten – te veel leerkrachten in preventieve quarantaine

De gemeentelijke basisschool in Deurne sluit tijdelijk en preventief de deuren. Afgelopen week testten twee leerlingen en een leerkracht van het tweede leerjaar positief. Dat was op dat moment al aanleiding om alle leerlingen en de leerkrachten van het tweede leerjaar in quarantaine te plaatsen. Wie positief testte moet in isolatie.

Ondertussen heeft ook een leerling van het zesde leerjaar positief getest.

Vier andere leerkrachten hadden een hoogrisicocontact en zij moeten preventief in quarantaine. Bijna de helft van de personeelsleden is daardoor fysiek niet beschikbaar. Dat maakt de organisatie van de school onmogelijk. Het schoolbestuur sluit daarom GBS Deurne tot de betrokken leerkrachten uit quarantaine zijn.

De 116 leerlingen van GBS Deurne krijgen vanaf maandag 22 maart afstandsonderwijs. De ouders zijn ondertussen persoonlijk door de school op de hoogte gebracht.

“Deze situatie wijst er nogmaals op hoe essentieel leerkrachten in onze maatschappij zijn! Wij laten als bestuur niets aan het toeval over en nemen onze verantwoordelijkheid door de school minstens een week uit overmacht te sluiten. We beseffen dat deze tijdelijke maatregel een impact heeft op de kinderen en de ouders. Samen moeten we hier door. Maar we blijven kwaliteitsvol onderwijs garanderen, alleen noodgedwongen vanop afstand”

Schepen van Gemeentelijk Onderwijs, Geert Cluckers.

Geen acuut besmettingsgevaar

Het schoolbestuur wacht nog op het advies van de arbeidsgeneesheer over de preventieve quarantaine van de leerkrachten maar hoogstwaarschijnlijk gaat de school een volledige week dicht. De directie hoopt op maandag 29 maart de school opnieuw te kunnen openen. Ondertussen zullen de leerkrachten vanop afstand lesgeven. Er is geen acuut besmettingsgevaar voor de kinderen, alle maatregelen zijn er nauw opgevolgd.

Geef een reactie