Voorlopig geen bijkomende besmettingen in ‘t Stokpaardje Zichem

In basisschool ’t Stokpaardje in Scherpenheuvel-Zichem werden vorige week donderdag 50 kleuters en 7 leerlingen van de lagere school in quarantaine geplaatst nadat er een besmetting met het coronavirus vastgesteld werd bij één van de leerlingen van de lagere school en bij een vrijwilligster voor het middagtoezicht. De quarantaine loopt nog tot 19 maart, dit is 10 dagen na het laatste contact van dinsdag 9 maart.

De kinderen werden gisteren, dinsdag 16 maart, opnieuw getest. Die test leverde geen bijkomende besmettingen op. Alle kinderen die voor een tweede keer getest werden en van wie de resultaten bekend zijn, kunnen terug naar school, ook al zijn de 10 dagen quarantaine nog niet om.

Momenteel werd bevestigd dat 15 kleuters en 3 leerlingen uit het 2de leerjaar een tweede keer negatief hebben getest. Van deze leerlingen zijn er vandaag 8 kleuters en 2 leerlingen uit het 2de leerjaar terug gestart op school, de rest van de reeds geteste kinderen wordt morgen op school verwacht.

Volgens burgemeester Manu Claes zullen de resultaten van de tweede test van de andere kinderen ten laatste morgen bekend zijn. Een vijftal kleuters mogen terug naar school zonder het voorleggen van een testresultaat, omdat zij afwezig waren tijdens de besmettingsperiode. Dit is beslist in samenspraak met het CLB.

Manu Claes vraagt wel aan de ouders van de kinderen die deze week uit quarantaine komen dat zij de leerkrachten vooraf verwittigen en dat zij een attest van de tweede test voorleggen. Het blijft ook belangrijk om waakzaam te zijn en kinderen met ziekteverschijnselen thuis te houden.

Geef een reactie