Politie in Bekkevoort kan quarantaine niet controleren omdat ze zelf in quarantaine zitten

De uitbraak van covid-19 in Bekkevoort krijgt een bizarre dimensie. ROB-TV meldt vanmorgen dat de politie van zone Hageland de opgelegde quarantainemaatregelen niet kan controleren omdat een deel van het personeel zelf in quarantaine zit. In Bekkevoort zijn ondertussen meer dan 2000 inwoners tot en met woensdag 27 januari in thuisquarantaine. Sneltesten zou een oplossing kunnen zijn om opnieuw mensen te activeren. Die optie wordt vandaag verder bekeken.

Zaterdag moest ook al het bijna voltallige college van burgemeester en schepenen in quarantaine. Enkel eerste schepen, en huidig waarnemend burgemeester Benny Reviers is nog fysiek beschikbaar. Benny Reviers is de enige schepen die geen schoolgaande kinderen heeft in Bekkevoort.

De uitbraak ontstond in ‘t Scholeke in Wersbeek. Omdat er zeer veel interactie is tussen de kinderen in Bekkevoort, werden gisteren een deel van de leerlingen van GBS De Verre Kijker en ‘t Minnepoortje getest in het schakelzorgcentrum in Rillaar. Waarnemend burgemeester Benny Reviers hoopt dat vandaag alle andere leerlingen van die scholen kunnen getest worden in een mobiel testcentrum.

De kans dat de uitbraak van het virus zich uitbreidt naar de omliggende steden en gemeenten is reëel. Daarom is een bovenlokale aanpak noodzakelijk. Gouverneur Jan Spooren bekijkt vandaag welke maatregelen nodig zijn en hoe de situatie onder controle kan gehouden worden. Allicht zullen buitenschoolse activiteiten op het lijste met opschortingen staan.

Geef een reactie