Bestuurders houden zich keurig aan de regels tijdens “Weekend zonder alcohol”

De BOB-campagne “Weekend zonder alcohol” werd bijzonder goed opgevolgd in Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Zowel vrijdagavond als zaterdagavond hielden agenten van de zone Demerdal-DSZ een verkeerscontrole. Daarbij liepen slechts een paar mensen tegen de alcohollamp.

Op vrijdag rond 15.00 uur werd een bestuurder wel heel zenuwachtig toen de politie hem een ademtest wou opleggen. Hij startte zijn wagen en reed weg uit de controle. Dat is uiteraard geen goed idee. De politie beschikte over voldoende gegevens om hem te identificeren en kon de 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem later telefonisch overtuigen om naar zijn woning te komen. Daar testte hij positief, zowel op alcohol als op drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Zaterdagnacht rond 01.30 uur werd een 26-jarige Diestenaar gecontroleerd in de Nieuwe Dijkstraat in Diest. Hij kon een geldige reden voorleggen om de avondklok te negeren maar testte wel positief op alcohol. Hij moest zijn bromfiets ter plaatse achter laten.

Op zaterdagavond rond 23.40 uur werd de aandacht van een patrouille getrokken door een wagen die wel heel lang aan het kruispunt van de Halensebaan in Diest stond te twijfelen om over te steken. Daar was ook enige reden voor. Na controle bleek de 50-jarige bestuurder uit Diest onder invloed van alcohol te rijden en werd zijn rijbewijs ingehouden voor 6 uur.

Geef een reactie