In Lubbeek kan je voortaan huwen in het Kalvariebos

Huwelijksplechtigheden zagen er de laatste maanden enigszins anders uit. Het kan gelukkig allemaal nog wel doorgaan maar (momenteel) mogen maximaal 15 personen en twee ambtenaren aanwezig zijn bij het sluiten van een huwelijk. Feesten kan al helemaal niet.

In Glabbeek zorgde het gemeentebestuur eerder al voor wat extra creatieve opties. Koppels kunnen daar vragen om op een heel specifiek moment te trouwen, buiten de normale uren waarin huwelijken meestal gesloten worden. Er is maar één voorwaarde, de burgemeester of een van de schepenen moet zich kunnen vrijmaken op het moment dat jij in de boot wil stappen. Uiteraard moet je wel rekening houden met het samenscholingsverbod. Huwen om middernacht bijvoorbeeld, kan uiteraard niet. Maar het kan bijvoorbeeld wel op zon- en feestdagen. De optie kan overigens zonder dat het extra kosten oplevert.

In Lubbeek wordt nu een nieuwe creatieve variant mogelijk. Burgemeester Theo Francken maakte vanmorgen op Twitter bekend dat je voortaan in het Kalvariebos kan trouwen. Het bos krijgt zelfs een specifieke omschrijving mee. Een romantische trouwplek, noemt burgemeester Francken het. Het rozenprieel in de tuin van het gemeentehuis is een alternatief om in open lucht te trouwen. Beide opties leveren geen extra kosten op voor de koppeltjes die er gebruik van maken maar je moet wel zelf voor de aankleding van de site zorgen.

Theo Francken postte een foto bij zijn Twitterbericht dat alvast niet toont hoe dat huwen in het Kalvariebos er kan uitzien. De mensen die er bij zijn zitten zeker niet in bubbels op 1,5 meter afstand en ze dragen ook geen mondmasker. Dat laatste is ook niet strikt verplicht, tenzij voldoende afstand houden niet mogelijk is.

Hopelijk beginnen de koppeltjes die trouwen in het Kalvariebos niet aan een kalvarietocht en wordt hun huwelijk inderdaad een romantische wandeling door het bos van het leven.

In Lubbeek kan je vanaf nu ook officieel trouwen in het bos (zonder extra gemeentelijke bijdrage). Ons prachtige Kalvariebos werd door de gemeenteraad unaniem aangeduid als romantische trouwplek. @Zu_Demir zal tevreden zijn. 😉

Vlaams & Groen! 🌳 💛🖤 pic.twitter.com/FYje7XX6LO— Theo Francken MP (@FranckenTheo) January 11, 2021

Niet alleen inwoners van Lubbeek kunnen genieten van het mooie Kalvarie-beukenbos in Lubbeek. Je kan er de Kalvariewandeling maken. Die wandeling is 7 kilometer lang en ze is uitgetekend in de velden en bossen tussen Lubbeek en Binkom. Hou er wel rekening mee dat je af en toe een stevige klim tegenkomt.

  • De wandeling start aan de Onze-Lieve-Vrouw van Lubbeek, Binkomstraat, 3210 Lubbeek
  • GPS-COÖRDINATENN 50.882524° E 4.854589°

Meer details vind je via deze link

Geef een reactie